18 juni 2016

köksfönster.






Hej där lördag.
Sista lediga helgen innan semesterperioderna drar igång och jag kommer att jobba varje helg tills det är dags för min semester om fyra veckor. 



Förra årets semester ägnades delvis åt att göra några mini-makeovers här hemma, det orenoverade badrummet, köket och hallen fick sig en uppfräschning. I år hade vi tänkt måla om huset men nu är vi strandade i ett bygglov då vi vill byta fasadfärg. Till veckan hoppas jag att vi kan avsluta de sista skrapningarna av huset, då är det tvätt och grundning kvar. Vi tänker åtminstone grundmåla huset i sommar för det behövs oavsett.






Åter till köket. Vi har rätt smala fönsterbrädor och liten avställningsyta, jag har svårt att få till snygga stilleben i nästan alla rum. Nu har köksfönstren fått behålla kökskänslan med örter, chili, citrusfrukter och vitlök, tillsammans med några kokböcker. I vårt framtida kök drömmer jag allra mest om att skippa elementet, lägga golvvärme och istället byta ut fönstren till fullhöga glaspartier. Maken är inte riktigt med på den idén tyvärr så vi får se var vi hamnar. I annat fall vill jag byta ut själva fönsterbrädan till något kompositmaterial eller betsat trä. Då kan vi göra brädan djupare och lättare att "möblera".






Lördag var det ja, en regnig och något seg sådan. Gårdagskvällen ägnades åt en middag på stan med min ena syster, följt av några glas vin på ett av uteställena. Kvällen kommer att ägnas åt pizzabak, lördagsgodis, film och sleepover, storasyster har besök av bästis och tjejerna har disco för fulla muggar redan nu. 



2 kommentarer:

  1. Så fint i ditt fönster <3 Låter som ni har många spännande planer på gång. Ibland behöver det ta sin tid också. Kram till dig.

    SvaraRadera
  2. Det är rätt kostsamt att det ska behövas bygglov för något så "enkelt" som att byta färg på huset :( tänk var pengarna det kostar att driva den administrationen kunde kommit så mycket bättre till nytta!

    Spännande med små projekt iaf! Ska bli skojigt att följa :)

    SvaraRadera


Tack för att du vill lämna en hälsning här! Det gör mig glad och inspirerar. Frågor svarar jag på i kommentarsfältet.

~ Karin ~