5 augusti 2013

barnrum.


Oj, vilka semestertider vi har haft! Ja, inte bara vi verkar det som. Många kameror och fingrar har nog fått vila denna sommar. Med all rätt. En sådan här sommar skall ha ägnats åt familjetid, big time. Familjetid, ja. Helgen som var tog vi oss en liten roadtrip, först på besök hos kära vänner som blivit med sommarhus. Jösses säger jag bara. Vilken liten idyll. Dit vill vi tillbaka. Färden fortsatte sedan till Gävle och hotellövernattning. Igår kom vi hem igen, med nöjda och glada barn. Nu väntar sista veckan för pappan som föräldraledig, nästa vecka ska vi in i vardagslunk som tvåbarnsföräldrar - på riktigt!


Eftersom kameran fått vila rätt mycket (jag skäms nästan, den är ju ny!) får det här inlägget bjuda på några bilder från tidigare i sommar då jag fotade lite i storasysters rum. Hon har fått flytta runt, hon började i detta rummet när vi köpte huset, för att sedan byta till det som nu är lillebrors i höstas. Efter jul bar det tillbaka igen när vi insåg att om det är någon i detta hus som behöver golvyta så är det fyraåringen.


Rummet målade vi vitt på väggarna när vi flyttade in, med en gul-vit-prickig fondtapet på ena väggen. Golvet är originalplastmattan som jag är rätt trött på vid det här laget, men den får slitas av barnfötter några år till. I höst får det bli en stor fluffig matta i någon glad färg på golvet istället.Det lilla köket snickrade barnens morfar ihop till fröken i vintras, det är så charmigt. Efter en sommar med mycket utelek har dock alla köksredskap hamnat i sandlådan och lekstugan ute så det får blir påfyllning framöver. Den lilla porslinsservisen kommer från IKEA. "Mosaiken" är dekorplast från färghandeln.


Och så det finaste. Fyra tavlor på vårt stora hjärta, som hennes gudmor målat åt henne. Motivet är ett foto från hennes ettårsdag. De är en härlig färgklick i det här rummet. För om vårt hem är rätt neuralt och inrett med dova färgtoner är storasysters rum en färgexplosion!Foto: karikulla.


1 kommentar:


Tack för att du vill lämna en hälsning här! Det gör mig glad och inspirerar. Frågor svarar jag på i kommentarsfältet.

~ Karin ~