29 januari 2013

årsta.Bild IKEA.Köksdrömmar. Det är vad min hjärna svämmar över av just nu. Det är planlösning, luckor, kakel, vitvaror, golv, tak och väggar. Köksö med matplats. Många val som ska göras. Planen var att köra sommar men diverse faktorer som påverkar gör det svårt för oss att veta hur det blir. Men OM det kan bli av måste vi ju ha planen helt klar. Hissnar-i-magen-känsla på det.När det gäller val av köksleverantör har vi bestämt oss för IKEA. På grund av både pris, kvalité och omdömen. Känns tryggt. Jag har varit såååå kär i deras Solär-lucka/låda, som tyvärr inte görs längre. Men nu har jag hittat en ny kärlek - Årsta. Lite samma typ av lucka fast med lite modernare touch. Men vägen är låååång till ett färdigt kök... En dag så.För övrigt så är det sängläge för mig nu, har åkt på en inflammation i njurbäckenet och äter antibiotika. Känns som att 2012 slutade i och 2013 började med sjukdom för familjen. Nu får det gärna räcka. 


4 kommentarer:

 1. Gud så roligt! Så glad jag blir för er skull! Kök står högt på min önskelista också men vi har så många andra bitar att reda ut innan vi hamnar där. Typ om vi ska ha ett nytt hus. Så svårt...

  Men jag tror att ni gör klokt i att välja Ikea, hör bara gott om det. Vill man så kan man sitället lägga pengarna på bra vitvaror och kanske en riktigt snygg bänkskiva - så tänker jag i alla fall.

  Hoppas du mår bättre nu och vilken tur att du kom i hyffsad tid. För sjutton så jobbigt det där var!

  Kramar i masssor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hissnar som sagt smått vid tanken... Men det är lite för mycket som ska gå i lås för att vi ska kunna köra i sommar så det troligaste är ändå att vi måste vänta ett år till... Hoppet är dock kvar ;)!

   Håller helt med dig i resonemang kring vitvaror och bänkskiva. Plus att vi inte har IKEA på orten så om vi köper vitvaror där som sedan behöver reklameras eller repareras så är det lite krångligare att ordna. Bänkskivan hoppas jag blir betong!

   Kram till er, och som jag skrev hos dig nyss - hoppas ni får en dräglig natt!

   Radera
 2. Det var en evinnerligt läskig sjukdom du dragit på dig :( mår du bättre nu stackars? ♥

  Ang kök så... det jag har hört är att om du ska bygga själv så är IKEA minst lika bra som ex HTH. Om du däremot ska köpa färdigbyggt så finns det andra tillverkare som är bättre/mer prisvärda. Vi körde ganska billig laminatbänkskiva (virrvarr) ihop med lång diskbänk och la typ sen allt krut på vitvaror. Jisses. Vi la nästan 100' där... å då är det ändå inget lyxigt, bara lite speciella och skulle passa våra behov och smak.

  Så spännande att renovera kök! Bra att ni funderar länge, men det är lätt att älta sönder sig också... :)

  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ÅH till att vara seg att svara... Sorry fina du.

   Ja, alltså det känns som att jag haft mitt för ett tag nu, först njurbäckeninflammationen och sedan gallsten i onsdags! Ambulansfärd i ilfart in till sjukan eftersom de trodde det var något mycket allvarligare först... Hua mig. 2013 verkar ha börjat som ett skitår för många! Nu mår jag iaf bra igen och är färdigäten med penicillinkurer o annat. Tyvärr fick jag även lov att sluta amma på kuppen och det känns sådär när det inte var självvalt... :-(

   Kök ja´. Jo, vi gör typ allt själva, förutom vatten och el såklart. Därav IKEA. Men menar du att ni la 100´ i bara vitvaror?! I såfall spricker vår budget fett om det är vad man ska räkna med?! Hade så gärna fått se ert kök juh... Kan du inte göra ett lösenskyddat inlägg kanske?!

   Nu verkar det nog sluta i att vi får vänta ett år till med köket iaf. Men det är någon mening med allt här i livet, eller hur?!

   Kramar till dig!!!

   Radera


Tack för att du vill lämna en hälsning här! Det gör mig glad och inspirerar. Frågor svarar jag på i kommentarsfältet.

~ Karin ~