8 januari 2016

sexton.







Så är vi en vecka in på det nya året. 



Tänk att ännu ett år lagts till historien och att vi har ett helt tomt, oskrivet blad framför oss. Som vi kan göra vad vi vill med. För det är så. Det finns alltid mängder av val att göra, somliga svåra och andra lätta. Men vi väljer faktiskt större delen av våra liv själva. Mina val under det kommande året ska göra att jag når de mål jag har när det gäller kost och träning. I ärlighetens namn kanske inte året börjat på allra bästa sätt ur den aspekten, eller det har iaf börjat i "semester-läge". På nyårsdagen drog vi norrut för några dagar bland vänner och roadtrips kombinerat med kompishäng resulterar inte alltid i de bästa förutsättningarna för att formtoppa så att säga (lite föööör god mat och lite föööör mycket vin). Men - återigen - det handlar om val. Och efter en vecka med lite utsvävningar är jag back on track igen. 






Åter till nyårsfirandet som visas på bilderna. Vi hade alltså en familj på besök hos oss, och vi hade lite knytis. Det är så skönt att barnen är så stora nu att jag kan duka fint och de låter dukningarna vara. Inspirerad av Ellas Inspiration gjorde jag egna små nyårskort att placera ut på tallrikarna, jag skapade dem i en app, skrev ut och klistrade på ett guldkort. 






Kidsen fick egna detaljer till sin dukning i form av djurmasker som jag fyndat på en lokal butik, och fina plastglas på fot som jag tejpat med olika washitejp för att de skulle kunna skilja sina glas åt. Maskerna var väldigt uppskattade och vi hade ett litet zoo till bords med en elefant, en leopard, en tiger och en björn. 



Vi stod för för- och varmrätt och gästerna ordnade barnens mat och dessert. Förrätten var magnifik, lax och löjrom med pepparrot och örter. Serverad med kall prosecco som smakade godare än en sommardag så här mitt i vintern! Till varmrätt hade vi tillagat ren, med fantastiska smaker i minnet. När vi tillagade köttet insåg vi att det vi ätit tidigare var kalvfilé och alltså inte vuxna djur. Vilket medför en betydligt högre viltsmak än den milda kalven. Med facit i hand kan vi konstatera att kalv passar oss bättre men att tillbehören räddade rätten och den goda rödvinssåsen dolde köttsmaken perfekt. Haha... Desserten var sedan en hemgjord glassbomb; chokladglass fylld med en seg saltkolasås och till det jordnötskrisp och hallon. Smashing! Kidsen levde rövare och hade urkul hela kvällen, vi skålade in det nya året i äkta champagne ute på gräsmattan till himlens skådespel. De små orkade ända till två men sen kraschade vi allihop i säng. Nyårsdagen började i långsamt tempo med sovmorgon fram till närmare tolv, frukost och sen var planen julgransplundring och förberedelser inför norrlandstripen dagen efter. Men maken bestämde sig för att testa min stressnivå och packningsförmåga, plötsligt skulle vi sticka samma eftermiddag för att slippa fjälltrafik och spendera hela lördagen på vägen. Så efter några timmars muttrande från min sida, effektivt packande och snabbstädning (julgranen fick vackert stå kvar i sitt hörn...) kom vi iväg. Och i hemlighet är jag honom tacksam för det var skönt att ha en lördag i lugn och ro på plats i Örnsköldsvik. Norrland var fantastiskt och bjöd på grymt umgänge i först Ö-vik och sen Sundsvall, äventyrsbad x 2, slalom och såklart en massa lek, prat och skratt. En perfekt liten vintersemester.



Nu är vi hemma igen, vardagen har gjort sig lite påmind med jobb och skola eftersom storasyster började vårterminen idag (en fredag liksom?!). Jag ska jobba i natt och är sen ledig i ytterligare några dagar för på måndag ska vi fira vår sjuåring med tårta och kalas... 









Det var vårt nyår, och den första veckan på nya året.
Välkommen 2016, vi ska göra dig till ett fantastiskt år!



1 kommentar:

  1. Hej!
    Har en fråga till dig och undrar om du skulle kunna tänka dig att sälja din paisleymönstrade matta från åhlens till mig om du har den kvar? Den som såldes i butik 2013. Förstår om inte men jag chansar och frågar då jag letar efter denna som en tok och googlade mattan och din blogg dök upp haha :) mycket tacksam för ett svar gärna till min mejl funemo@hotmail.se ha en fin kväll! Mvh Frida.

    SvaraRadera


Tack för att du vill lämna en hälsning här! Det gör mig glad och inspirerar. Frågor svarar jag på i kommentarsfältet.

~ Karin ~