29 december 2015

bistro.






Kök.
Ett aldrig sinande ämne för drömmar och inspiration. Jag skojar ofta om vilken tur det är att vi inte kunnat göra köket än för då hade jag ångrat många val. När vi flyttade hit för fyra år sedan var mina drömmar vita och lantliga men med tiden har jag hittat hem i både mig själv, min stil och vad som passar i vårt hus.



Skulle vi köra idag skulle det bli något liknande det på bilden från IKEA. Just nu är jag inne på gråa luckor (släta är ett måste - allt annat känns galet opraktiskt), kakel upp i tak och förmodligen ett rutigt golv. Bistrokänsla vill jag ha!



Dagen har ägnats åt shopping inför nyår, känner mig galet taggad! Menyn är satt, det blir lax och löjromsrulle till förrätt och renfilé med västerbottensbakelse, rödvinssås, betor och chevre. Guuuuud, så gott...



Bild från Livet Hemma/IKEA.


2 kommentarer:

  1. Vi gjorde ju vårt kök 2007, långt innan hysterin kring kök och dyra lösningar fått fart. Det är jag glad för idag! Men fortfarande är vi väldigt nöjda med lösningarna vi gjort. Vet att du var irriterad på att det inte passade er när ni skulle laga mat hos oss, men vi byggde ju köket för oss och inte för några andra ;)

    Släta luckor är grymt praktiskt. Kanske inte det roligaste men jag tänker gärna praktiskt i vissa lägen och strikt design i andra! Har ni köksplanering på gång eller är det bara drömmar och funderingar?

    Å så: gott nytt 2016 vännen! Jag hoppas det blir ett väldigt bra år för oss alla!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår att ni är nöjda - ni har ett snyggt och tidlöst kök! Jag var ju lite mer "trendkänslig" tidigare men har nu mer hittat det jag trivs i. Och lösningar i köket ska ju vara anpassade efter de som vistas mest i det såklart! De vänner vi hälsat på nu hade också för oss "ologiska" lösningar, men som fungerade optimalt utifrån det kökets förutsättningar. Typ som att förvara bestick, tallrikar osv närmast matbordet. Logiskt såklart. Jag är väldigt avis på en del av era köksidéer också, som ugnen och diskmaskinerna.

      Det är fortfarande drömfas för oss, A har inget fast jobb ännu. Men det gäller att vara redo när det väl är dags! ;-)

      Gott nytt till er och god fortsättning!
      Många kramar

      Radera


Tack för att du vill lämna en hälsning här! Det gör mig glad och inspirerar. Frågor svarar jag på i kommentarsfältet.

~ Karin ~