22 juni 2015

uterum.









Inför midsommarhelgen gjorde vi en röjning och städning i vårt inglasade uterum (som konstigt nog mer blir ett förråd vintertid) på framsidan, där eftermiddags- och kvällssolen ligger på. Vi fixade till där ute förra sommaren och skapade lite loungekänsla med en platsbyggd soffa. Fortfarande känns rummet något omöblerat, jag skulle vilja ha en maffig växt och några sittpuffar för de tillfällen man är många. Men det är ändå helt ok och med infravärmen på kan man sitta där långt in på natten.






När vi köpte huset var rummet rödmålat invändigt och inte alls särskilt trevligt, första sommaren målade vi vitt på alla väggar utom fasadväggen. I somras la vi in en mjuk grå utomhusmatta som gör rummet mer behagligt. Utsidan är inte alls någon rolig syn och jag har lite olika visioner om hur det kan göras bättre, den största drömmen vore nog att riva allt och bygga upp nytt igen men det står inte högt på prioriteringslistan. Så tillsvidare får vi glädjas åt att vi har detta rum att sitta i regniga, kalla dagar eller sena kvällar. I och med att vi gjort i ordning uteplatsen på baksidan har vi matplats i skuggläge på eftermiddagen när solen är som hetast, sen kan vi ta vara på kvällssolen i det då uppvärmda uterummet.



I år har vår trädgård och "utevärld" verkligen fallit på plats och det är så skönt. Jag som tidigare inte alls uppskattat trädgårdsliv finner nu ogräsrens och gräsklippning som avkopplande och roande. För det är ju så härligt att se det fina resultatet!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för att du vill lämna en hälsning här! Det gör mig glad och inspirerar. Frågor svarar jag på i kommentarsfältet.

~ Karin ~