Mannen i huset jobbar kväll den här veckan och för att sysselsätta storasyster fixade vi idag till ett pajbak. Pajen, som min svärmor lärt mig, kan vara det enklaste man kan göra på denna jord och blir supergod. Nästan lite som kolaskal. Jag drog till och med fram systemkameran och pillade med manuella fokusen för att få till en skaplig bild. Och satt sedan i redigeringsprogrammet läääänge där jag gjorde en kombinationsbild med fotot och receptet bredvid, så där Leila-snyggt liksom. Tji fick jag för man kunde inte läsa receptet om bilden skulle vara i en rimlig storlek. Så går det när man anstränger sig och försöker leka matstylist! Ja, kul var det och god blev den. Testa!
Just det. Receptet...
Ugnstemp 180 grader ("vanlig" ugn)
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg, vispat pösigt
100 g smält smör/margarin
Valfri frukt/bär i önskad mängd, skuret i lämplig form
och storlek.
Gör så här:
Fyll en pajform med skuren frukt eller bär, om det är mycket vätskande fyllning
kan den röras ut med ca 1 msk potatismjöl för att binda vätskan.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Slå sedan på det smälta
fettet och det vispade ägget och rör ihop till en tjock smet. Tryck ut den som ett lock
över fyllningen i formen, görs smidigast medan fettet är varmt.
Grädda sedan i ca 25 minuter, pajen skall ha en fin gyllenbrun färg. Servera med önskat
tillbehör eller som den är!
Jag som inte "kan" baka blir lite sugen... t o m borde väl klara av det där? :)
SvaraRaderaBlir nyfiken på ditt foto också, även om det inte gick att läsa receptet!