11 maj 2017

alla dessa dagar.Kladdkakans. Kanelbullens. Pannkakans. Punschrullens. Och idag: chokladbollens dag! 
Personligen tycker jag att det blir lite inflation i alla dessa dagar och dessutom att det läggs alldeles för mycket fokus på allt vi ska stoppa i oss i sockerväg. Ok för fettisdagen men that´s it!Men det är jag. Min minsta är en bakfantast av stora mått och hans favvo att baka är just chokladbollar. Så när han drog fram kokboken och ingredienserna idag tänkte jag "Varför inte, det är ju ändå rätt dag för att baka chokladbollar" :).


Vi brukar använda oss av Per Morbergs recept, barnen älskar det. Det är inte alltid vi har kallt kaffe i, ibland har vi i vatten i motsvarande mängd istället. Och just idag ville lillebror att bollarna skulle rullas i strössel, tanken var god men det fäste inte alls i den här smeten. Jag var nog för snål med smöret misstänker jag. Dessutom brukar jag köra sönder smeten med elvisp så att havregrynen finfördelas ordentligt, men det satte dagens bagare stopp för. Med följden att bollarna blev för porösa. Men mitt gäng gillar ju smeten allra mest så det spelar inte så stor roll om det blir bollar eller ej!

Några strösslade små bollar. Resten fick pärlsocker på sig - tvärt emot vad herr Morberg anser...Annars då? Jovars, livet rullar på. Vi firade en femåring i helgen och det är helt galet att vår lilla blir så stor. Galet, lite jobbigt att tiden går så fort och samtidigt skönt att han blir en människa det går att resonera med i allt större utsträckning.Även idag snöar det lätt, men på nyheterna i morse sa de att detta är sista kylan, sen ska vårvärmen komma på riktigt. Som vi längtar! Sex veckor kvar till semester för mig känns lite svårt att ta in att det förhoppningsvis är full sommar då men jag vet ju att det går snabbt nu. Snart är vi i min favorittid på året - mellan hägg och syrén...2 kommentarer:

 1. Här bakas det ungefär aldrig, fast ibland brukar Milla baka med mormor har jag förstått :) Jag håller med dig om alla "dagar" som jag håller noll koll på. Jag brukar få reda på det i efterhand, typ "idag har det varit kanelbullens dag"!

  Grattis igen i efterskott till minsta som håller på att bli stor! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här! Här om dagen såg jag att det var "Kardemummabullens dag". Träffande nog samma dag som internationella Celiaki-dagen - HUR ironiskt?! För övrigt, världens absolut godaste kardemummabulle finns på Fabrique, en sådan måste du testa om du gillar bullar.

   Minsta A hälsar och tackar! :)

   Radera


Tack för att du vill lämna en hälsning här! Det gör mig glad och inspirerar. Frågor svarar jag på i kommentarsfältet.

~ Karin ~