21 juli 2015

lycka för gommen.










Nu när vi fått ett "nytt" kök här hemma (bilder kommer nog så småningom...) blev det en liten nystart i vår matlagning igår. Både jag och min man trivs i köket och att få laga bra mat som tar lite tid. Så igår passade vi på att bjuda hem mina föräldrar på en tre-rätters middag här hemma. Vädret var med oss och vi kunde sitta ute ända till desserten.






Till förrätt höll vi det enkelt med en rödbetscarpaccio med chevre, ruccola, honung och lite balsamico. Mums, så gott det är med rödbetor alltså!






Till varmrätt bjöd vi på helgrillad oxfilé - ett magiskt kött som smälter i munnen. Till det hade vi minigratänger med jordärtskocka, ugnsbakade rotfrukter och en madeirasky. Oj oj oj. Det är inte konstigt att vi är kräsna när vi går ut och äter och betalar dyrt för maten - vi lagar oftast bättre hemma!






Och så desserten: basilika och limemarinerade jordgubbar och vispad creme fraiche med vaniljsocker. Provade ett ekologiskt bourbon för första gången och det var riktigt gott!



Ikväll gjorde vi riktig husman med panerade torskfiléer, färskpotatis och hemmagjord remouladsås. Lite kontrast, men även det gott.



2 kommentarer:

  1. Det där känner jag igen..åker på semester och lägger tusentals kronor på restaurangbesök - inget är godare än hemma :( Ska nog hålla mig till asiatiskt ute, för det smakar ofta bra plus att jag inte gör det bättre själv ☺️

    SvaraRadera
  2. Oj, har missat att svara dig Sanna! Sorry... Håller helt med - fisk och asiatiskt är det man borde gå på. Eller burgare. Fast den koden med smarrigaste hamburgaren knäckte vi i fredags, svårigheterna är att få tillbehören lika goda som på ett riktigt bra grillställe...

    SvaraRadera


Tack för att du vill lämna en hälsning här! Det gör mig glad och inspirerar. Frågor svarar jag på i kommentarsfältet.

~ Karin ~