Örter alltså. Finns det några härligare kryddor? En pasta med färsk basilika eller en god köttbit med timjan till mums! Våra örter har fått putta ut krukväxterna i köket och i stora glaskrukor och morgonsol frodas de.
Dags för lunchfix här hemma och idag fick kameran vara med på ett hörn i fixet. Pasta med pesto, tomater, parmesan, basilika och en skvätt citron fick det bli. Toppat med flingsalt såklart.
Jag gillar att stå i köket och fixa, nu har vi gjort oss en liten köksö också (i väntan på att köksrenoveringen ska bli av om hundra år) och har lite mer plats att vara på. Myyyycket roligare! Sen är bra redskap A och O. Porsche-kniven är flitigt använd och inne på sitt sjätte år tror jag, Microplane-rivjärnet är en annan köksfavorit.
Pesto är svårslaget! Jag brukar svänga ihop en egen, Morbergs recept har blivit en favorit.
Morbergs pesto.
1,5 dl basilika
1 krm salt
0,5 krm nymalen svartpeppar
1 klyfta vitlök
2 msk pinjenötter
1 dl olivolja
1,5 msk parmesan
Kör basilika och vitlök i en matberedare några varv,
blanda sedan i övriga ingredienser och kör tills nötterna är fint hackade.
Satsa på en riktigt god olivolja i köket, låt den kosta lite. Den är bara så mycket godare då. Och likaså med parmesanen, det ska bara en riktigt lagrad Parmigiano-Reggiano. Vi köper en stor bit oftast, fast sist fick det ur bli affären på öns sortiment och då en mindre.
Jahapp, det blev visst ett matinlägg idag. På en tisdag och allt.
Men oj så fint det blivit härinne! Eller, ja. Ännu finare. Gillar't!
SvaraRaderaTack Annelie, kul att du gillar. Det blev en liten nystart när jag kunde komma "igång" på riktigt igen. Kram!
Radera